Castellers – Les torres humanes

L’origen d’aquesta tradició Catalana de construir torres humanes data del segle 18. Va ser a la ciutat de Valls, a 40km de Barcelona, on els habitants van començar a construir torres humanes. Els grups individuals van començar a competir en competicions esportives. Podem dir que es una competició de qui construeix el castell humà més alt i mes fort.

Les torres de l’època s’assemblaven moltíssim a les d’avui, l’estructura bàsica d’un castell, com se’ls anomena en català, que té tot just ha canviat. Una torre sempre consta de tres parts. La base és l’anomenada “Pinya”, es un anell relativament gran, sobre la qual es distribueix el pes de la càrrega per sobre, i que estabilitza l’estructura. Aquest anell també suavitza la caiguda dels castellers, quan la torre cau a trossos.
Depenent de l’altura de la torre, una o dues plantes en forma d’anell addicionals (“manilles”) es posen en la part superior de la pinya.

A més d’això, la torre actual es va construint. El “tronc”, català es el tronc, es compon de diversos nivells amb un nombre específic de persones. Depenent del nombre i la distribució de la capacitat per a 9 persones d’un anell, cada castell té un nom propi.
El pujar a la part superior de la torre només està permès per als nens, causa del seu baix pes. Formen el “pom de dalt”, la cúpula torre.

Ara ja sabeu una mica més de la cultura Catalana, els castellers es preparan durant tot l’any per exhibir els seus castells en les festes de Gracia i de la Mercè, que son a l’Agost i al Setembre.

Nosaltres a Itaca Hostel et donarem tota la informació que necessitis.

 

 

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *