Com es celebra el Nadal en Barcelona?

 

IMG_3164 navidad

Si estàs pensant en venir a Barcelona per Nadal, des de Itaca Hostel et volem donar informació de com gaudim del Nadal a Barcelona.

El dia 8 de desembre es celebra la festa de la Immaculada Concepció, a partir d’aquest dia totes les botigues decoren els aparadors amb motius Nadalencs, apareixen grans arbres de Nadal gegants per tota la ciutat i a la plaça de la Catedral posen el clàssic mercat per comprar els diferents motius i figures de Nadal per fer el Belem a casa.

Les famílies es reuneixen per adornar la casa i construir el Belem. Els nens petits comencen a escriure la carta als Reis Mags D’orient. Ha començat el Nadal.

 

caganer-41

Es molt típic i únic de Catalunya posar El Caganer en el Belem. El caganer es una figura de la escena de la nativitat on només es veu a Catalunya. És una figura d’un home que portava roba tradicional catalana, amb la tipica barretina. Ell està assegut amb els pantalons als turmells i pooing! Això pot semblar estrany, però és un costum del segle 18. La seva caca és vista com un signe de bona sort ja que fertilitza la terra i assegura una bona collita per a l’any que ve.

 

cagatio

El Caga Tió també surt el 8 de desembre. És un petit tronc amb una cara somrient, vestit amb barret català tradicional vermell – la Barretina. El nom Caga Tió significa ‘Poo Log’. Tots els dies entre el 8 de desembre i vigília de Nadal, els nens han de cuidar el Caga Tió. Ells ho cobreixen amb una manta per assegurar-se que està càlid i s’alimenten d’ell torró cada nit. Això és per assegurar que esta be i ben alimentat perquè cagui llaminadures i pjoguines a la vigília de Nadal!

La vigília de Nadal, després de l gran sopar (que es detallen més a baix), les postres és cortesia de Caga Tió. Els nens reben un pal amb el qual va colpejaran el Caga Tió. Canten una cançó especial:

“Caga Tió avellanes em torró
Si no vols cagar
Et donanem Un cop de pal “.

Després, els nens arriben al interior de la manta de la Caga Tió per trobar els dolços i petites joguines.

 

Ara ja sabeu una mica més del Nadal a Barcelona. Espero que us hagi agradat. Ens veiem a Itaca Hostel aquest Nadal.

 

 

 

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *