Diada de Catalunya 11 de setembre 2014


El Dia Nacional de Catalunya és un festival d’un dia de durada a Catalunya. Es commemora la derrota de Catalunya durant la Guerra de Successió Espanyola. Les tropes catalanes que inicialment van lluitar en suport de la pretensió de la dinastia dels Habsburg al tron ​​espanyol, i per la llibertat de Catalunya, van ser finalment derrotats en el cèrcol de Barcelona per l’exèrcit del Borbó rei Felip V d’Espanya el 11 setembre 1714 després de 14 mesos de setge. Això significava la pèrdua de les constitucions catalanes en el marc dels decrets de Nova Planta. La festa es va celebrar per primera vegada l’11 de setembre de 1886, va ser suprimit per la dictadura franquista el 1939 i restablert el 1980 pel govern de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, després de la seva restauració després de la dictadura franquista.
Organitzacions independentistes i els partits polítics tradicionalment posen ofrenes florals en els monuments dels líders de la defensa de la ciutat Rafael Casanova i Moragues Generals per a la seva lluita contra el rei Felip V d’Espanya. En general, els nacionalistes catalans organitzen manifestacions i es troben al Fossar de les Moreres de Barcelona, en el qual rendeixen homenatge als defensors de la ciutat que van morir durant el setge i van ser enterrats allà. Durant tot el dia, hi ha manifestacions independentistes i esdeveniments culturals en la majoria de pobles catalans i molts ciutadans Onda senyeres i estelades.

ACTIVITATS


08:00: A les vuit del vespre, davant del Centre Cultural de la Comercial Plaça del Born -in, a l’antic mercatamfitrió del concert érem. Som. Serem. 300 violoncels, un espectacle de poesia i cançó amb 300 violoncel·listes, compost per versos d’Albert Guinovart Miquel Martí i Pol. Rememorarà el moment en què el regidor va ser ferit cap de Barcelona el 1714, Rafael Casanova

09:00: El 2014 Dia Nacional manté la tradicional ofrena floral de les institucions i organitzacions de la societat civil, als peus del monument a Rafael Casanova, situat a la cantonada de Ronda Sant Pere i Ali Bei. A les 9 am es realitzarà l’ofrena del Govern dela Generalitat, Artur Mas va portar.

15:00: Serà estrella moment del dia pel seu impacte visual i els preparatius necessaris. Els participants han d’anar a la secció en què s’han registrat a partir de les 15h. La cultura musical i popular donen vida esperant. El punt culminant serà 17:14 am, quan el mosaic de la bandera català als carrers Diagonal i Gran Via i un grup de joves de 16 anys representen un vot simbòlic a l’escenari que a l’àpex, en la qual aparegui Glòries. Des de les 18h començarà a esvair concentració, tot i que no hi ha límit de temps establert.

19:00: Una vegada més, el passeig Lluís Companys, entre Arc de Triomf i Ciutadella- acollirà durant la nit del concert per Llibertat, accés gratuït ia l’aire lliure. Aquesta edició actuarà Sanjosex, Els Pets, i els grups de Sords Gossa fins a la mitjanit. A entitats justes i la independència com productes acompanyen el concert cada any.
tot el dia:
Al llarg de tot el dia estarà oberta al Palau de la Generalitat (Plaça Sant Jaume) i el Parlament català (Parc de la Ciutadella). Hi haurà accés gratuït al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) 10 a 19 hores, les Museu Frederic Marès de 11 a 20 hores, l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona de 10 a 19 hores i el Centre Cultural del Born en 10 a 22 hores, encara que aquest últim podria ser gaudit de forma gratuïta el dimecres 10 també 24 hores. El Museu d’Història de Catalunya permet contemplar una imatge inèdita fins llavors lliure de la batalla de 1714, realitzada per Antoni Estruch el 1909.

Castellers:

Castellers del Poble Sec:
Hora: 13:00
Lloc: Plaça del Setge de 1714 (Poble Sec)

Colla Jove de Barcelona
Hora: 12:00
Lloc: Plaça del Born

via Catalana
Hora: 17:00
Lloc: Gran Via / Diagonal

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *