Els millors bars/restaurants del barri Gòtic.

Els millors bars/restaurants del barri Gòtic.

Els 4 Gats

Els millors bars/restaurants

El mític local va néixer com un somni impossible: donar lloc a artistes que, per definició, no tenen ni un duro. Per aquí hi han passat alguns dels personatges més importants de finals del XIX: Picasso, Ramon Casas, Santiago Rusiñol… Des dels anys setanta està obert com a restaurant de cuina tradicional.

 

BAR MINGUS

Els millors bars/restaurants

En la cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. El Mingus és un estranyesa entre els bars per a turistes del Gòtic igual que Charles Mingus també era el músic de jazz negre que, en aquella època, es va atrevir a tocar un instrument de blancs. Entre tanta melodia desafinada de pintxos de plàstic, el Mingus entona amb unes mandonguilles saboroses i una ensalada russa de concurs. Per anar contracorrent, els del Mingus no tenen aire condicionat. Penja del sostre una colla de taulons que juga a ser un ventilador estàtic i desendreçat. Aquí, l’única cosa que gira és el maniquí de la botiga del davant content de veure com encara hi ha bars on es menja bé i no et claven. Des de les finestres, passa en bicicleta un venedor de roses que pedaleja esperitat. I dos nois, que ja van pel tercer vermut d’aixeta, riuen les corredisses. Perquè el Mingus és un bar on, després d’una cosa, n’hi va una altra.

GRANJA LA PALLARESCA

Els millors bars/restaurants

Les cues de gent us indicaran on estan les millors granges de Petritxol. Una és La Pallaresa, que ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947. No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata a la tassa i un suís d’antologia són els grans protagonistes d’aquesta antiga lleteria. Encara que val molt la pena endinsar-se en els plaers tel·lúrics del postre làctic: podeu optar per tastar un mató de Pedralbes, similar a la crema catalana, o descobrir la menja blanca, un postre d’origen medieval a base de llet, sucre i crema d’ametlles (recordareu un gag de Monty Python d’un partit de tennis entre un escocès i una menja blanca!).

L’Ascensor

Els millors bars/restaurants

A la barra, a més, aposten per la cocteleria de la vella escola, gens cridanera, d’èpoques passades, una mica rupestre, fins i tot, però executada sempre amb canell honoris causa.

LA GRANJA

Els millors bars/restaurants

La Granja és una preciosa cafeteria del Call, nascuda l’any 1872 en plena efervescència modernista, que manté un encant que comença en el seu magnífic portal i acaba en les restes de muralla romana que hi ha a l’interior. Al mig hi queda un local de parets de pedra, taules de marbre i cadires de fusta, on ens espera una carta farcida de pastissets, xocolates, tes i infusions, refrescos, entrepans, licors –boníssims els d’aranyons, la ratafia i el martinet– i cafès, molts cafès. Sorprenen la gran quantitat de combinats que tenen i que compliquen deliciosament el moment de la tria. El cafè amb mel? Amb soja? Millor l’americà? O potser el mexicà –cafè, canyella i llima? I el marroquí –amb canyella i pebre negre? Siguin aquests o sigui un simple tallat, us complaurà l’atenció amb què se serveixen els cafès en aquesta casa –la seva escuma densa, espolsada amb una miqueta de cacau, l’aroma, el sabor–, el tracte familiar que ofereixen als clients, el somriure sempre present, l’agradable fil musical, el pas lent de les hores, la tranquil·litat i tota la tarda per endavant per gaudir-ne.

JUICY JONES

Els millors bars/restaurants

A primera vista us semblarà un bar rasta ideal per fer un suc natural després d’una rave antològica. Però la veritat és que al Juicy s’hi pot menjar variat i bé: amanides i plats freds exòtics, plats guisats d’influència índia… i de forma més informal, batuts, sucs diversos i entrepans molt treballats. Sempre treballen amb producte ecològic i la seva carta és purament vegana.

BABIA

Els millors bars/restaurants

 

Babia és el bar que tenim més aprop del Hostel, esta situat tot just a la següent cantonada. L’ambient es inmillorable, la gent local del barri es reuneix per pendre una cervesa o dos o inclus més.

 

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *