Festa Major de Sant Antoni 2015

Del 16 al 25 de gener el barri es posa de gala i ofereix tot tipus d’activitats per a totes les edats!

Ens sobren els motius per rendir culte al barri de Sant Antoni, als vermuts a les terrasses del carrer del Parlament, a la cartellera del Floridablanca, al mercat dominical de llibres i al mercat del barri del qual esperem gaudir per fi l’any que ve. Per si tot això no fos prou, durant nou dies, del divendres 16 al diumenge 25, Sant Antoni es vesteix de Festa Major i la vida al carrer es multiplica.

DIVENDRES 16
És vigília de Festa Major i el barri escalfa motors a partir de mitja tarda. Mentre a la Biblioteca de Sant Antoni fan una taula rodona sobre la recuperació del desaparegut Teatre Arnau (18.30 h), a la Casa Golferichs proposen una sessió de jazz i cervesa (19 h). Sense un envelat, però, no es pot parlar de festa major. Aquest any l’han muntat a l’avinguda de Mistral, entre Rocafort i Calàbria. L’estrena el col·lectiu Totiferra Sound Festival, a partir de les 21 h, amb les actuacions estel·lars de la Big Band Antàrtida, la rumba de La Casita del Huerto i la selecció de revetlla de DJ Caspa.

DISSABTE 17
Oficialment Sant Antoni, el barri es lleva a les 9.30 h amb el fogueig dels trabucaires. Per esmorzar bé, res millor que una visita a la fira de cervesa artesana que es planta a Viladomat, entre Floridablanca i Tamarit, a partir de les 11 h. Mitja hora més tard, als Jardinets de l’Alguer, arrenca la cercavila d’inici i benvinguda a la Festa Major. Entre les ballades dels gegants i el foc dels diables, el barri rendeix homenatge al seu patró, sant Antoni Abat, protector dels animals domèstics i de càrrega. Qui vulgui beneir els seus animals de companyia podrà fer-ho a partir de les 12 h davant de l’Escola Pia (Rda. de Sant Pau, 72), que enguany celebra el 200 aniversari i s’encarrega del pregó de la festa (13 h). Després del dinar de Festa Major a l’Envelat (14 h), comença una tarda de música amb concerts a diversos bars del barrial Calders, La Resistència, l’Olímpia…– i actuacions musicals als carrers. A la nit, l’envelat és territori del Sant Antoni Reggae Splash, un festival de música jamaicana que arriba a l’onzena edició.

DIUMENGE 18
Per continuar amb la tradició, la jornada arrenca amb la Cursa Popular de Sant Antoni (sortida a Floridablanca a les 11 h), que aquest any celebra la 37a edició. Si us ha fet agafar gana, a Urgell, entre Manso i Tamarit, hi trobareu aperitiu popular fins a les 15 h. Després d’un merescut descans, a les 19 h arrenca a l’Envelat una cantada d’havaneres (5 euros amb cremat inclòs) a càrrec del Grup Morralla.

DILLUNS 19 – DIVENDRES 23
Entre setmana baixa la intensitat festiva, però el programa continua. El dilluns 24 obren a tothom les portes d’Hortantoni, l’hort comunitari del barri. El dimarts 21 fan una sessió de cinema mut amb acompanyament musical a l’Envelat (18 h), i per als nens, una xocolatada popular a Floridablanca (18.30 h). Per als fans d’Interstellar i curiosos en general, el físic i astrònom Jordi Aloy Domènech imparteix una xerrada sobre la recerca de vida a l’univers. Serà el dimecres 21 a l’Escola Ferran Sunyer (Viladomat, 2), a les 18.30 h. El dijous 22 la Casa Golferichs celebra una marató de poesia (de 17 a 20 h) i el divendres 23 és dia de teatre; a l’Espai Escènic Tísner (Viladomat, 2-8) representen el musical ‘Somriures i… nostàlgies’ sobre la vida al barri

DISSABTE 24
L’acte central del dissabte és la cavalcada dels Tres Tombs, la passejada amb animals de companyia i de càrrega presidida per la imatge de Sant Antoni Abat, protector dels animals, que arrenca a les 10.30 h des de Floridablanca amb Calàbria fins a arribar, cap a les 12.45 h, a la plaça de Sant Jaume.

DIUMENGE 25
Traca final a nou dies de festa. Sant Antoni desperta amb les tradicionals matinades (8 h), un concurs de paelles a l’avinguda de Mistral (de 10 a 18 h), música, espectacles i un correfoc que surt dels Jardinets de l’Alguer a les 19.45 h per rematar la celebració.

Font: timeout.es

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *