Nous concerts a Barcelona recomanats per Itaca Hostel

Nous concerts a Barcelona recomanats per Itaca Hostel

Nous concerts a Barcelona  recomanats per Itaca Hostel. Aquests mesos que se’ns presenten abans de Nadal solen trobar-se entre els més propicis de l’any per a les actuacions musicals sota teulada. La febre dels festivals estiuencs ha passat i els músics frisen per girar de sala en sala, de ciutat en ciutat. Aquí fem un recull dels concerts que ens pinten més llaminers. Alerta, en aquest recull no hem inclòs actuacions en el si de festivals com el Red Bull Music Weekend, el Primavera Club, o el MIRA, però cal no passar-los per alt perquè ens permetran gaudir d’artistes com Diamanda Galás, Floating Points, Whitney, Seth Bogart, Mild High Club, Tim Hecker o Alessandro Cortini.

Nous concerts a Barcelona  recomanats per Itaca Hostel

KONONO Nº1 MEETS BATIDA
Ant. Fàbrica Estrella Damm. 25/09. Gratuït.

La majoria del públic occidental va descobrir Konono arran de la publicació el 2005 de Congotronics, un dels treballs africans que més han impactat en la música que s’ha fet posteriorment a l’hemisferi nord. Aquesta primavera han publicat un nou àlbum fruit de la unió de forces amb Batida, projecte de Pedro Coquenao. El presenten a Barcelona en el si del BAM, durant la Mercè.

THE EX
BeGood. 15 i 16/10. 12 euros, anticipada.

Curiosament, una de les bandes europees que més sintonia guarden amb propostes com Konono nº1 visiten la ciutat poques setmanes després. Els holandesos són una autèntica institució del rock underground -capaços d’encaixar sense problemes en un centre d’art o en una casa okupa- i una batedora polirrítmica imparable en directe. Qui vulgui fer la revolució ballant, que s’hi apropi.

MICHEL LEGRAND
Palau de la Música. 11/11. A partir de 15 euros.

Una llegenda viva arriba al Palau. Legrand, conegut sobretot per la seva tasca com a compositor per a pel·lícules i encara en forma als 84 anys, oferirà un recital al capdavant del seu trio. Al seu catàleg de bandes sonores emblemàtiques hi ha sens dubte on triar, d’Els paraigües de Cherbourg a Estiu del 42, passant per El cas de Thomas Crown, entre moltes altres.

PIXIES
Sant Jordi Club. 20/11. 45 euros, anticipada.

La que va ser una de les formacions més emblemàtiques del rock alternatiu de finals dels vuitanta s’ha trobat convertida, en la seva segona vida al s. XXI, en una banda de grans recintes i encapçalant macrofestivals. Coses de la indústria de la nostàlgia. En qualsevol cas, malgrat els seus treballs recents no estiguin a l’alçada de la seva llegenda, anar a un concert on sonin “Debaser”, “Vamos” o “Allison”, entre molts d’altres hits, no pot ser mala idea de cap manera.
KEVIN MORBY
La 2 d’Apolo. 22/11. 15 euros, anticipada.
D’un gran recinte a una sala petita. El nord-americà acut a la ciutat a presentar Singing Saw, tercer treball en quatre anys d’un autor que, sense renunciar a l’herència de tòtems com Dylan o The Band, va configurant unes maneres pròpies ben convincents. Una prova més que la calidesa de música no necessàriament ha d’equivaldre a quelcom inofensiu ni exageradament complaent.

THE CURE
Palau Sant Jordi. 26/11. Només queden entrades de 50,50 euros.

Ja se sap que quan Robert Smith i els seus pugen damunt d’un escenari no ho fan per poca estona. Així, el concert, inscrit en la gira ‘The Cure 2016’, repassarà els grans èxits que han produït al llarg de 37 anys de carrera, barrejant-los amb rareses de la seva discografia i cançons fins ara inèdites. Com a teloners, l’apreciable banda escocesa The Twilight Sad.

THE 5.6.7.8.’S
La 2 d’Apolo. 26/11. 18 euros.

Molts les vam descobrir a la primera part de Kill Bill (2003), en aquella festa nipona que acaba com el rosari de l’aurora. Però aleshores ja duien més d’una dècada donant guerra amb el seu garatge ballaruc que resumeix el rock n’roll més lúdic dels 50, 60, 70 i 80s -d’aquí el nom de la banda-, el que s’avé amb Hasil Adkins, The Sonics, Dick Dale, The Fleshtones o Thee Headcoatees i en general qualsevol projecte de Billy Childish. Ara giren per Europa per celebrar el seu 30è aniversari.

This post is also available in: English French Spanish

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *