Visita a Montserrat, excursió d’un dia a Barcelona

L’origen històric del santuari de la Mare de Déu de Montserrat es troba a l’ermita de Santa Maria, que l’any 888 el comte Guifré el Pelós dóna al monestir de Ripoll.
L’any 1025, Oliba, abat de Ripoll i bisbe de Vic, funda un nou monestir al costat de l’ermita de Santa Maria. El petit monestir aviat rep pelegrins i visitants, els quals donen a conèixer entre la gent les narracions dels miracles i prodigis que hi obrava la Mare de Déu.

El 1409, el monestir de Montserrat es converteix en abadia independent. Entre els anys 1493 i 1835, època de profundes reformes, de creixement i esplendor, Montserrat forma part de la Congregació de Valladolid.
Durant els segles XVII-XVIII, el monestir de Montserrat es converteix en un centre cultural de primer ordre. De l’escola de música de Montserrat sorgeixen compositors importants.

La Guerra del Francès (1811-1812) i la desamortització de 1835 porten la destrucció i l’abandonament. Però el 1844 s’inicia la restauració de la vida monàstica i l’any 1881, a les Festes de la Coronació de la Imatge de la Mare de Déu, el papa Lleó XIII la proclama Patrona de Catalunya. La Guerra Civil espanyola (1936-1939) significa un nou abandonament del monestir. El Govern de Catalunya, però, preserva Montserrat del saqueig i la destrucció.

Com arribar:

A l’estació de Barcelona-Plaça Espanya hi ha trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Montserrat cada hora des de les 8.36 h.
La línia R5 (Barcelona – Manresa) té enllaç amb les estacions de l’aeri de Montserrat i el cremallera de Montserrat.

Vine i pregunta’ns a recepció, et donarem tota la informació o et podrem organitzar un tour des de 55,00€ per Montserrat.

Crèdits al autor de la fotografia.

Deixa una opinió

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *